Joonas Salosesta suomenmestari

6.11.2007

Viikonloppuna (2. - 4.11.2007) Helsingissä pelattiin tenniksen B-luokan Suomenmestaruuskilpailut. Turnauksen voiton vei Kokkolan Tenniskerhon 16-vuotias Joonas Salonen.

KTK-GTK:n Joonas Salonen tenniksen B-luokan suomenmestariksi

Välierät pelattiin sunnuntaiaamuna ja vastustajaksi tuli siihen asti vakuuttavasti esiintynyt Helsingin Jussi Joronen. Kolmetuntisen ottelun voitti Salonen tiukkojen vaiheiden jälkeen kolmessa erässä!

Finaali pelattiin noin tunti välieräottelun päättymisen jälkeen ja siinä vastaan asettui Kuopion Tuomas Jääskeläinen. Ensimmäinen erä meni Saloselle selvästi 6-1, mutta toisessa erässä alkoi vähän väsymys näkyä ja erä meni tasaisissa merkeissä 4-4 tilanteeseen. Siinä vaiheessa Salonen piti oman syöttönsä ja heti perään mursi vastustajan syötön. Näin toisen erän lukemiksi saatiin 6-4 ja kultainen päätös upealle turnaukselle.

2. kierros Joonas Salonen KTK-GTK - Jori Sinkko KarTe 6-1, 6-7, 6-2
3. kierros Joonas Salonen – Joonas Heinonen Smash 6-1, 6-0
Välierät Tuomas Jääskeläinen PTT – Olli Kaijalainen TCT 6-3, 6-2
Välierät Joonas Salonen – Jussi Joronen HVS 6-3, 6-7, 6-2
Finaali Joonas Salonen – Tuomas Jääskeläinen 6-1, 6-4

Kokkolan Tenniskerhoon tuli jo kolmas kultamitali tämän vuoden puolelle, kun Lucas Höglund voitti keväällä 14-vuotiaiden sekä kaksin- että nelinpelin mestaruuden.