Eeli Pihlaja ja Emil Bjon pronssille Tennisliiton Aluecupissa

23.6.2016

Länsi-Suomen P 14 pronssijoukkue Emil Bjon KTK-GTK, Mikael Salo VirTeS, Eeli Pihlaja KTK-GTK

Tennisliiton alueiden välinen joukkuekilpailu, Aluecup, pelattiin 19. - 22.6. Pajulahdessa alueiden 12- ja 14 vuotiaiden joukkueiden välillä. Länsi-Suomen alueen pojat 14 vuotta joukkue; ykköspelaaja Eeli Pihlaja ( KTK-GTK ), kakkospelaaja Mikael Salo ( Virtain Tennisseura ), kolmospelaaja Emil Bjon ( KTK-GTK ) ja joukkueen kapteeni Ahti Seppelin saivat pronssimitalit palkintojen jaon suorittaneelta jääkiekkotähti Leo Komarovilta.

Joukkue tuli yhdellä voitolla ja kahdella tasapelillä  neljän joukkueen alkulohkossaan toiseksi. Välierässä tuli tappio kultaa lopulta voittanutta yhdistettyä Pohjois- ja Itä-Suomen joukkuetta vastaan, mutta pronssiottelussa lyötiin Pääkaupunkiseudun joukkue.

Kaikilla pelaajilla oli tärkeä osuus pronssin saavuttamisessa. Jo alkulohkon ensimmäisessä ottelussa sunnuntaina oli tappio kolmasti vain yhden pallon päässä, kun kolmospelaajien kolmetuntisessa ottelussa Emilin ( taso 8 )  vastustajalla  Saku Rusasella ( taso 21 ) oli kolmannessa erässä kolme kertaa etu ja ottelupallo tilanteessa 4-5, mutta loppuun asti taistellut Emil pelasti matsipallot ja otti tärkeässä paikassa tähän asti uransa parhaan otteluvoittonsa viemällä  erän 7 - 5.

Kolmessa ottelussa pisteet ratkaisi nelinpeli, joissa pari Eeli Pihlaja / Mikael Salo voitti kaikki pelaamansa ottelut lukuunottamatta välierän nelinpeliä kultajoukkue Pohjois-ja Itä-Suomea vastaan. Kovimmat vastustajat kohdannut ykköspelaaja Pihlaja voitti kaksi-, kakkospelaaja Salo neljä- ja kolmospelaaja Bjon kaksi kaksinpeliä.