Eeli ja Emil lupaavassa testissä uran tähän asti selvästi kovimpia vastustajia vastaan

12.5.2019

Vaasassa pelattiin viikonvaihteessa Finnish Junior Tennis Tour, 21- vuotiaiden kansallinen huipputurnaus,  jossa parhaille oli tarjolla huomattavat rahapalkinnot. Kokkolan Tenniskerhosta osallistuivat Eeli Pihlaja ( 16 v. ) ja Emil Bjon ( 15 v. ). terkoituksena saada tuntumaa kovatasoisiin vastustajiin.

Avauskierroksella Eeli kohtasi PTT:n  Indrek Soomen, joka oli voittanut  aikaisemmat keskinäiset kohtaamiset. Nyt Eeli keskittyi hyvin ja hallitsi ottelua koko ajan voittaen 6-3,6-2. Emil kohtasi TaTS:n Iivari Lehmusmäen ( Emil pojat 16 rankingsija 11.  Iivari sija 14. ). Kovaa syöttävä ja lyövä vasuri Lehmusmäki hallitsi kahta ensimmäistä syöttöpeliään, mutta sen jälkeen  hallinta siirtyi yhä enemmän Emilille, joka voitti 6-4,6-2.

2. kierros toi vastaan  kovimmat mahdolliset vastustajat. Eeli kohtasi kilpailun  1. sijoitetun TaTS:n Roni Rikkosen, pojat 18 v. Suomenmestarin, miesten tasolistan sija 17. , kun Eeli on sijalla 282. Paineetta pelannut Eeli vei yllättäen 1. erän 6-3, mutta sitten Rikkosen rutiini tuli esiin ja hän  vei 2. ja 3. erän selvästi. Emil kohtasi  2. sijoitetun  21-vuotiaan Jason Sormusen, miesten listan  sijalle 28.  Emil sijalle 506.  Sormunen voitti selvästi, mutta ei murskaavasti. Eränumerot 6-2,6-1.

Vaasa, Finnish Junior Tennis Tour: Ottelutuloksia:

1. kierrosta: Eeli Pihlaja KTK - Indrek Soome PPT 6-3,6-2, Emil Bjon KTK - Iivari Lehmusmäki TaTS 6-4,6-2, 2. kierrosta: Roni Rikkonen TaTS (1.) - Eeli Pihlaja KTK 3-6,6-0,6-1, Jason Sormunen TCT (2.) - Emil Bjon KTK 6-2,6-1, puolivälierät: Roni Rikkonen TaTS - Oliver Wesamaa HLK 6-7,6-3,6-1, Jason Sormunen TCT  - Jerry Mäkelä OVS 6-1,6-2, välierät: Roni Rikkonen TaTS - Kasper Byskata ÅLK 8-1,8-4, Peetu Pohjola TaTS - Jason Sormunen TCT 6-4,6-2, loppuottelu: Roni Rikkonen TaTS - Peetu Pohjola TaTS 6-2,6-4.