Seinäjoen Tecnifibre Cup: Yli 90 pelaajaa 22 eri seurasta. A-luokan finaali seuramme "jäsentenvälinen". A-luokan nelurivoitto myös Kokkolaan

29.6.2020

Kisoissa oli mukana yhteensä yli 90 pelaajaa 22 eri seurasta. Mukana oli osanottajia pohjalaispelaajien lisäksi mm. Pääkaupunkiseudulta, Tampereelta, Lahdesta, Jyväskylästä. Oulusta, Savonlinnasta jne.

Seuramme pelaajien menestys oli erinomainen. Pääluokan, miesten A-lu kaksinpelin loppuottelu pelattiin Kokkolan pelaajien kesken. Matkalla loppuotteluun Emil Bjon ( 16 v. ) voitti mm. kakkossijoitetun vaasalaisseura Tennis-61:n ykköspelaajan  Oscar Strandbackan 6-0,6-1 ( Strandback oli neljä päivää aikaisemmin voittanut yleisen sarjan SM-kisoissa yhden ottelun ) ja välierässä STS:n kovan Joonas Matikaisen. Eeli Pihlaja ( 17 v. ) pelasi ennen finaalia kaksi tiukkaa ottelua. Ensin kaatui Oulun Aaron Matikkala, joka ennen tätä johti keskinäisiä otteluja 7-1, ja sitten välierässä edellisessä ottelussa kilpailun ykkössijoitetun pudottanut Tampereen Atte Viikki, jota vastaa 3. erän tiebreak  päättyi Eelille 16-14.

Ennen kaksinpelin finaalia Eeli ja Emil löivät A-luokan nelinpelin loppuottelussa ykkössijoitetun parin Jaakko Matikainen / Anssi Ristimäki STS  3. erän tiebreakin tullessa kokkolalaisille 10-5.

Ottaen  huomioon edellisten matsien rasitukset pojat pelasivat runsaslukuisan yleisön edessä hyvätasoisen kaksinpelin finaalin. Avauserä sujui koko ajan Eelin ollessa hiukan edellä, mutta toinen erä oli tiukempi ja erävoitto ratkesi Eelille vasta tiebreakissa.

Miesten B-luokan kaksinpelissä Kokkolan Vincent Gleviczky voitti  1. kierroksella HVS:n Elias Ruusuvuoren suoraan kahdessa erässä, ja 2. kierroksella  STS:n Janne Viitasaaren katkaisuerässä 10-6. Kolmannella kierroksella tuli tappio sarjassa lopulta toiseksi sijoittuneelle Seinäjoen Koivupuistolle.

Ottelutuloksia:

M A Kaksinpeli ( 11 pelaajaa ): 1. kierros: Emi Bjon KTK-GTK - Simeon Hannonen Nokia-T 7-5,6-1, 2. kierros: Emil Bjon - Oscar Stranback T-61 ( 2, sijoitettu ) 6-0,6-1, Eeli Pihlaja KTK-GTK . Aaron Matikkala OVS 6-0,1-6,10-5, Atte Viikki TaTS - Jaakko Matikainen STS  ( 1. sijoitettu )  6-2,6-2 Välierät: Eeli Pihlaja - Atte Viikki TaTS 6-1,3-6,16-14, Emil Bjon - Joonas Matikainen STS 7-6,6-2, Loppuottelu: Eeli Pihlaja - Emil Bjon 6-3,7-6.

M A  nelinpeli ( 8 paria ): 1.kierros:  Jaakko Matikainen / Anssi Ristimäki STS ( 1. sijoitetut ) - Vincent Gleviczky / Riku Koivisto 6-3,6-1, Emil Bjon / Eeli Pihlaja KTK-GTK  - Edwin Malin / Atte Viikki TaTS 6-3,6-4,  välierä:  Emil Bjon / Eeli Pihlaja KTK-GTK  - Joel Itänen / Joonas Matikainen STS  ( 2. sijoitetut ) 6.4,6.0, Loppuottelu:  Emil Bjon / Eeli Pihlaja KTK-GTK  -  Jaakko Matikainen / Anssi Ristimäki STS ( 1. sijoitetut ) 6-0,3-6,10-5.

M B  kaksinpeli: 1. kierros: Vincent Gleviczky KTK-GTK  - Elias Ruusuvuori HVS 6-3,6-2, Edwin Malin TaTS - Riku Koivisto KTK-GTK 6-1,6-1,  2. kierros: Gleviczky - Janne Viitasaari STS 3-6,7-6,10-6, 3. kierros: Eveliina Koivupuisto STS -  Gleviczky  7-5,6-3.