2011 - 2013

2011 :

Vuoden aikana seuramme panosti erittäin voimakkaasti toiminnan kehittämiseen. Keväällä Tenniskerho allekirjoitti kaksivuotisen valmentajasopimuksen Ahti Seppelinin kanssa. Aikaisemminkin seurassamme valmentanut Ahti palasi näin Tenniskerhon valmentajaksi oltuaan yli 24 vuotta päätoimisena valmentajana Vaasassa. Ahti aloitti työt heinäkuun alusta. Keväällä Kokkolan Tenniskerho haki mukaan Tennisliiton pienten ja keskisuurten seurojen kehittämisprojektiin, ja oli myös yksi mukaan valituista seitsemästä seurasta. Valintaan vaikutti todennäköisesti juurisolmittu valmentajasopimus. Projektin puitteissa Tennisliiton seuratoimintapäällikkö Henrik Zilliacus kävi syksyn aikana Kokkolassa tutustumassa seuran toimintaan ja tapaamassa johtokuntaa ja muita seura-aktiiveja. Marraskuussa projektiin kuuluvaan seurojen yhteiseen viikonlopun koulutustilaisuuteen Pajulahdessa osallistui seurastamme Ahti Seppelin. Kehittämisprojekti jatkui vuodenvaihteen yli vuoden 2012 puolelle. Sekä valmentajan palkkaaminen että osallistuminen liiton projektiin toi seurallemme runsaasti myönteistä julkisuutta paikallisessa lehdistössä ja sähköisessä mediassa.

Syyskuussa alkaneella sisäkaudella on viikottaisessa valmennuksessa ollut 40 pelaajaa. Urheilutalon kentällä tapahtuneen viikkovalmennuksen lisäksi Ahti järjesti Syksyn aikana Pietarsaaren hallissa kolme juniorileiriä, joilla kaikilla oli mukana pelaajia paitsi omasta seurasta, myös Kannuksesta ja Pietarsaaresta. Yhdellä leirillä oli pelaajia myös Vaasasta.

Urheilullisesti vuoden menestyjiä ovat olleet Elina Myöhänen ja miesten sarjajoukkue. Elina voitti kevättalvella Suomenmestaruuden naiset 55 vuotta kaksinpelissä. Varsinainen Iso Jytky tuli sitten heinäkuussa, jolloin Elina Hangossa pelatuissa ITF:n ( = Kansainvälinen Tennisliitto ) seniorien pistekisassa voitti koko naiset 50-vuotta sarjan. Miesten sarjajoukkue pelasi erinomaisesti ja nousi kesäksi 2012  II-divisioonaan. Joukkueessa pelasivat Joonas Salonen, Juho Salminen ja Jaakko Puputti.

Seuramme järjesti vuoden aikana kolmet kansalliset kilpailut:

LÄNSIRANNIKON TALVIKISAT TAMMIKUUSSA Pietarsaaren hallissa::

Eri sarjoissa menestyivät parhaiten:

M A2-lk: 1. Juho Salminen KTK-GTK, 2. Vincent Gleviczky KTK-GTK

M B2-lk  1. :Vincent Gleviczky KTK-GTK, 2. Sami Torppa STS

M C2-lk: 1. Timo Nyrönen TKJ, 2. Tuomas Salminen KTK-GTK

N C-lk: 1. Tinja Pehkonen SoTS,  2. Taina Lehtonen KTK-GTK

P 14 V: 1. Jesper Savolainen T-61, 2.  Matias Salonen KTK-GTK

T 14 V: 1. Karoliina Hakala TaTS, 2. Julia Rantanen TaTS

M 45 v. 4-peli: 1. Timo Salonen / Kaj Jaakola KTK-GTK - Johan Björndahl / Lars-Erik Lundberg KSK

 KESÄKAUDEN AVAUSKISA TOUKOKUUSSA HIEKKANURMELLA:

 Eri sarjoissa menestyivät parhaiten:

M C-lk: 1. Jukka Suhonen YlTe, 2. Jaakko Matikainen STS

N C-lk: 1. Iida Petäjä SMASH, 2. Taina Lehtonen KTK-GTK

P 14 V: 1. Teemu Kauppinen KTK-GTK, 2. Jaakko Matikainen STS

T 16 V: 1. Karoliina Hakala TaTS, 2. Iida Petäjä SMASH

N C-lk 4-peli: 1.Taina Lehtonen / Inga-Liisa Källström KTK-GTK, 2. Iida Petäjä SMASH / Eveliina Ilonen STS

KOKKOLAN KESÄKISAT HEINÄKUUN ALUSSA:

Eri sarjoissa parhaiten menestyivät:

M A-lk: 1. Joonas Salonen KTK-GTK, 2. Juho  Salminen KTK-GTK

M B-lk: 1. Jaakko Puputti KTK-GTK, 2. Vincent Gleviczky KTK-GTK

M C-lk: 1. Matti Käpylä JäTS, 2. Mats Virta KSK

M D-lk: 1. Raimo Hentelä KTK-GTK - Tobias Eklöv TKJ

N B-lk: 1. Niina Niemonen KU, 2. Taina Lehtonen KTK-GTK

N C-lk: 1. Taina Lehtonen KTK-GTK, 2. Inga-Liisa Källström KTK-GTK

P 14 v: 1. Teemu Kauppinen KTK-GTK, 2. Matias Salonen KTK-GTK

T 14 v: 1. Laura Viljanen LVS - Petra Kangasvieri KU

M 50 v: 1. Mikael Nordbäck KT-82, 2. Timo Salonen KTK-GTK

Perhenelinpeli: 1. Timo ja Joonas Salonen KTK-GTK, 2. Per-Erik ja Timo Nyrönen TKJ

 

2012:

 Johtokunnan puheenjohtajana toimi Pentti Rytivaara ,sihteerinä Raimo Hentelä, ja rahastonhoitajana Teija Salonen sekä muina jäseninä Kjell Hellsten,  Seppo Puputti ja Timo Salonen. Junioreiden valmennuksen ja kilpailutoiminnan vetäjänä toimiu  Ahti Seppelin.ja naistoimikunta vetäjänä Taina Lehtonen

Tenniskerhossa oli 31.12.2012 jäseniä 124 kappaletta. Jäsenmaksu aikuisilta oli 28 euroa ja junioreilta 15 euroa.

VALMENNUS:

Kevätkauden valmennus ( tammi – toukokuu ): Kevätkaudella seuralla oli viikottain  15½ tuntia vakituista harjoitustuntia , joissa oli mukana 34 pelaajaa,  joista junioreita 26 ja aikuisia 8 pelaajaa. Viikottaiset harjoitukset ajoittuivat arki-iltoihin. Viikkotunneista 13½ tuntia toteutui Tennishallissa ja 2 tuntia Urheiluhallissa. Kevätkauden kaksi viimeistä viikkoa harjoituksia pidettiin ulkona Santahaan hiekkanurmikentillä.. Valmentajana toimi Ahti Seppelin.

Kesäkauden valmennus: Kesän aikana  pidetyissä kilpa- ja perusvalmennuksen  ryhmissä harjoitteli pidemmän aikaa18 junioria ja 1 aikuinen pelaaja, yksittäisten pelaajien harjoitusviikkojen lukumäärän vaihteli  3:sta – 11 viikkoon,. Kesän aikana järjestettiin aikuisille eri tasoryhmille viikon mittaisia  ( ma – to ) kursseja, joilla oli mukana yhteensä  18 pelaajaa, ja juniorien viikon ( ma – to ) alkeiskursseja, joilla mukana yhteensä 13 pelaajaa. Kaikkiaan  kesän toiminnassa oli yhteensä 50 pelaajaa.. Kesän valmennus- ja kurssituntien määrä vaihteli viikottain  9 – 24 tunnin välillä, ollen keskimäärin vähän yli 16 tuntia. Valmentajana toimi Ahti Seppelin.

Syyskauden valmennus ( syys – joulukuu ):

Syyskauden aikana oli seuran nimissä  Urheilutalolla yhteensä 18 vakituista viikkotuntia, jotka ajoittuivat  ma – pe.  Tunneista oli 16 Tennishallissa ja 2 tuntia Urheiluhallissa. Harjoitusryhmissä oli  mukana yhteensä 37 pelaajaa, joista 32 junioria ja 5 aikuista. Toininta painottui aikaisempaa enemmän kilpapelaajien valmennukseen,  joita oli mukana 16 pelaajaa. Näille kertyi  pelaajaa  kohti 3 – 5½ tuntia harjoittelua / viikko, minkä lisäksi muutamat  pelasivat  myös omilla vakio-  tai kertavuoroillaan Urheilutalolla tai Pietarsaaren hallissa. Vuoden aikana 10 seuran junioria aloitti kilpapelaajan uransa kansallisen tason kilpailuissa. Valmentajana toimi Ahti Seppelin.  Seuralla oli  Länsipuiston Koulun liikuntasalissa myös yksi viikkotunti , joka oli useamman kerran peruutettuna. Tällä vuorolla  pelasi  ryhmä minitennisikäisiä Laura Rahikan valvonnassa..

Muu junioreihin / junioreiden vanhempiin liittyvä toiminta:

Toukokuussa järjestettiin Ammattikorkeakoululla informaatiotilaisuus juniorivalmennuksesta,  johon osallistui runsaskukuisasti  aktiivijuniorien vanhempia + muutama juniori. Ahti Seppelin luennoi tenniksestä yleensä ja juniorien harjoittelusta erityisesti. Joulukuussa järjestettiin Pietarsaaren Tennishallissa pikkujoulu  kilpaileville junioreille ja heidän vanhemmilleen. Pelattiin nelinpelejä rennossa pikkujouluhengessä. Ohjelmassa oli myös tarjoilua ja vapaata seurustelua. Tilasuudessa jaettiin myös palkintoja, mm. kaksi  POP-Pankin lahjoittamaa upeaa  kiertopalkintoa; ”Fair Play malja”, joka jaetaan juniorille, joka vuoden aikana on osoittanut kentällä ja kentän ulkopuolella esimerkillistä  asennetta  ja käytöstä ( palkintoa ei jaeta samalle pelaajalle peräkkäisinä vuosina ), sekä ”Ranking-malja”,  joka jaetaan vuoden aikana Tennisliiton ikäkausirankingissa korkeimman oman ikäluokan rankingsijoituksen saaneelle pelaajalle. Vuoden 2012 kiertopalkintojen saajat olivat; Fair-Play-malja: Otto Wikström, ja Ranking-malja: Eeli Pihlaja. Seuran valmentaja oli  useita kertoja  seuraamassa kilpajuniorien otteluita vierailla paikkakunnilla pelatuissa kilpailuissa. Muusta kilpailutoininnasta katso KILPAILUTOIMINTA- kohdasta.

KILPAILUTOIMINTA:

Seuran järjestämät kilpailut:

27.-29.1. 2012 Länsirannikon Talvikisat, Kansalliset Pietarsaaren Tennishallissa: Kahdeksassa sarjassa yhteensä 62 pelaajaa ja 55 ottelua:

Sarjojen parhaat:

Miehet A-luokka: 1. Jaakko Puputti KTK-GTK , 2. Tuomas Salminen KTK-GTK

Miehet B-luokka: 1. Sami Torppa STS , 2. Juha Välikangas STS

Miehet C-luokka: 1. Jaakko Matikainen STS, 2. Janne Viitasaari STS

Naiset B-luokka: 1. Linda Hellsten KTK-GTK, 2. Elina Myöhänen KTK-GTK

Naiset C-luokka: 1. Charlotta Lillström MLK, 2. Taina Lehtonen KTK-GTK

Pojat 14 vuotta: 1. Joonas Matikainen STS, 2. Matias Siro RoVS

Pojat 12 vuotta: 1. Oscar Srandback T-61, 2. Nuutti Loikkanen JTS

Miehet 60 v. nelinpeli: P-E Nyrönen / Pentti Peltonen TKJ, 2. Pertti ja Pekka Kaarla TKJ

20. – 22.4. 2012 Länsi-Suomen aluemestaruuskilpailut sisäkentillä Pietarsaaren Tennishallissa: Viidessä sarjassa yhteensä 43 pelaajaa ja 43 ottelua:

Sarjojen loppuottelut:

Miehet B-luokka: Janne Hietalahti KTK-GTK – Jaakko Matikainen STS 6-3,6-4,

Miehet C-luokka: Jaakko Matikainen STS - Janne Viitasaari STS 7-6,6-2,

Naiset C-luokka: Eveliina Ilonen STS – Emilia Laitila T-61 6-2,4-6,10-7,

Pojat 14 vuotta: Isac Linden TRÄFF – Joonas Matikainen STS 6-2,6-1,

Pojat 12 vuotta: Jonathan Ånäs TRÄFF – Oscar Strandback T-61 6-0,6-1,

25. – 27.5. 2012  Kesäkauden avauskisa, kansallinen, Santahaan hiekkanurmikentät: Viidessä sarjassa 21 pelaajaa ja 20 ottelua:

Sarjojen parhaat:

Miehet B2-luokka: 1. Tero Nissinen TamPa, 2. Sami Torppa STS

Miehet C2-luokka: 1. Tuomas Salminen KTK-GTK, 2.  Matias Salonen KTK-GTK

Naiset C-luokka: 1. Taina Lehtonen KTK-GTK, 2. Petra Kangasvieri KU

Pojat 15 vuotta: 1. Teemu Kauppinen KTK-GTK, 2. Elmeri Laitila T-61

Pojat 11 vuotta: 1. Axel Lind TKJ, 2. Otto Wikström KTK-GTK

16. – 17.6. 2012 Kokkkolan lohkokisat junioreille, kansallinen, Keskuskentän massakentät: Kolmessa sarjassa 13 pelaajaa ja 14 ottelua:

Sarjojen parhaat:

Pojat 14 vuotta: 1. Matias Salonen KTK-GTK, 2. Anton Blomqvist T-61

Pojat 12 vuotta: 1. Otto Wikström KTK-GTK, 2. Aleksi Kiviniemi T-61

Pojat 10 vuotta: 1. Alex Lind TKJ, 2. Eeli Pihlaja KTK-GTK

26. – 29.7.2012 Kokkolan Kesäkisat, kansalliset, Keskuskenttä ja Santahaka: Seitsemässä sarjassa yhteensä 57 pelaajaa ja 65 ottelua:

Sarjojen loppuottelut:

Miehet A-luokka: Jaakko Puputti KTK-GTK – Atte Virolainen T-61 4-6,6-3,7-5,

Miehet B-luokka: Pauli Partinen TaTS – Mikko Majanen KTK-GTK 6-4,6-4,

Miehet C-luokka: Toni Tuhkunen KTK-GTK – Seppo Itänen T-61 6-0.6-1,

Naiset C-luokka: Emilia Laitila T-61 – Taina Lehtonen KTK-GTK 3-6,6-2,6-3,

Pojat 15 vuotta: Eliel Haapanen OVS – Matias Salonen KTK-GTK 6-2,6-3,

Pojat 13 vuotta: Oscar Strandback T-61 – Omar Loutfy, Egypti 6-0,6-1,

Pojat 11 vuotta: Omar Loutfy, Egypti – Otto Wikström KTK-GTK 6-2,7-5,

16. – 18.11.2012 KTK-GTK:n Tecnifibre Cup, kansallinen, Pietarsaaren Tennishalli: Viidessä sarjassa 26 pelaajaa ja 28 ottelua:

Sarjojen loppuottelut:

Miehet B2-luokka: Johan Grönroos TKJ – Mats Virta KSK 4-6.6-3,10-2,

Miehet C-luokka: Sulevi Ahola T-61 – Timo Nyrönen TKJ 6-3,6-1,

Naiset B-luokka: Eveliina Koivupuisto STS – Emilia Laitila T-61 6-1,7-5,

Pojat 14 vuotta: Elmeri Laitila T-61 – Matias Salonen KTK-GTK 6-3,6-4,

Pojat 11 vuotta: Alex Lind TKJ – Otto Wikström KTK-GTK 6-0,6-3,

Seuramme pelaajien menestys v. 2012 kansainvälisissä kilpailuissa ja kansallisissa arvokilpailuissa:

Vuoden 2012 selvästi parhaat saavutukset olivat Elina Myöhäsen suoritukset kesällä Hangossa pelatuissa Kansainvälisen Tennisliiton ITF:n seniorien pistekisassa ”Scandinavian EB-Championships by Mandatum”-turnauksessa. Elina eteni naisten 55 vuotta kaksinpelissä loppuotteluun, jossa Maailman listan nelonen, Australian Lynn Mortimer voitti hänet 6-4,6-3. Samassa turnauksessa Elina voitti yhdessä Leena Rannan kanssa naiset 40 vuotta nelinpelin.

Elina Myöhänen otti taas  Suomenmestaruuden, tällä kertaa naisten 55 vuotta kaksinpelissä ulkokentillä. Kauden 2011 - 2012 seniorien sarjatenniksessä KTK-GTK otti SM hopeaa joukkueella Elina Myöhänen, Taina Lehtonen.

Seuramme pelaajien menestys kansallisissa- ja aluemestaruuskilpailuissa

Seuramme pelaajia kilpaili vuoden 2012 aikana ympäri Suomea. KTK-GTK.n pelaajista 22 saavutti näissä kilpailuissa palkintosijoja seuraavasti:

Jaakko Puputti: M A-lk:ssa: Kaksi kertaa kilpailun voittaja, kerran 2. palkinto, M A3-lk:ssa: Kerran kilpailun voittaja

Juho Salminen: M A-lk:ssa: Kerran 2. palkinto, M A3-lk:ssa: Kerran 2. palkinto

Elina Myöhänen: N B-lk:ssa: Kerran 2. palkinto

Linda Hellsten: N B-lk:ssa: Kerran kilpailun voittaja

Mikko Majanen: M B-lk:ssa: Kerran 2. palkinto, kerran 3. palkinto

Janne Hietalahti: M B-lk:ssa: Kerran kilpailun voittaja

Tuomas Salminen: M B-lk:ssa: Kerran kilpailun voittaja, kerran 3. palkinto. M C-luokassa: 2 kertaa kilpailun voittaja, 2 kertaa 2. palkinto, 5 kertaa 3. palkinto. M C2-luokassa: Kerran kilpailun voittaja, kerran 2. palkinto.

Toni Tuhkunen: M C-lk:ssa: Kerran kilpailun voittaja,

Pasi Koskinen: M C-lk:ssa: Kerran 2. palkinto.

Taina Lehtonen: N C-lk:ssa: Kerran kilpailun voittaja, 2 kertaa 2. palkinto

Teemu Kauppinen: P 15 sarjassa: Kerran kilpailun voittaja. M C-lk:ssa: Kerran 2. palkinto.

Matias Salonen: P 14 sarjassa: Kerran kilpailun voittaja, kerran 2. palkinto, kerran 3. palkinto. P 15 sarjassa: Kerran 2. palkinto. M C2-luokassa: Kerran 3. palkinto.

Toivo Suorsa: M 60 sarjassa: Kerran kilpailun voittaja, kerran 3. palkinto. M C2-luokassa: Kerran 3. palkinto.

Tommi Syrjälä: M C-luokassa: Kerran 2. palkinto.

Inga-Liisa Källström: N C-k:ssa: Kerran 3. palkinto

Otto Wikström: P 12 sarjassa: Kerran kilpailun voittaja, kerran 3. palkinto. P 11 sarjassa: 6 kertaa 2. palkinto.

Eeli Pihlaja: P 10 sarjassa: Kerran kilpailun voittaja, kerran 2. palkinto. P 11 sarjassa: 4 kertaa 3. palkinto.

Leevi Valkama: P 11 sarjassa: 2 kertaa 3. palkinto

Vili Hämynen: P 15 sarjassa: Kerran 3. palkinto

Totti Häggblom: P 14 sarjassa: Kerran 3. palkinto

Onni Koivisto: P 10 sarjassa: Kerran 3. palkinto

Elias Mikkola: P 10 sarjassa: Kerran 3. palkinto

Sarjatennis:

1. Miesten edustusjoukkue:

Sisäkausi 2011 – 2012: KTK-GTK pelasi miesten 3. divisioonassa, jossa sijoittui lohkossaan  ( 6 joukkuetta ) neljänneksi jatkaen seuraavalle vuodelle samalla sarjatasolla. Joukkueessa pelasivat Jaakko Puputti, Juho Salminen ja Janne Hietalahti.

Ulkokausi 2012: KTK-GTK pelasi miesten 2. divisioonassa, sijoittuen lohkossaan ( 8 joukkuetta ) neljänneksi jatkaen samalla sarjatasolla seuraavalle vuodelle. Joukkueessa pelasivat Joonas Salonen, Jaakko Puputti ja Juho Salminen.

2. Naisten edustusjoukkue:

Sisäkausi 2011 – 2012: KTK-GTK pelasi SM-liigassa sijoittuen runkosarjan kolmanneksi. Play Offeissa joukkue saavutti SM-hopeaa. Joukkueessa pelasivat runkosarjassa Elina Myöhänen, Taina Lehtonen ja Inga-Liisa Källström, ja Play Offeissa Elina Myöhänen ja Taina Lehttonen.

4. Miesten 65 vuotta joukkue:

Sisäkausi 2011 – 2012: KTK-GTK pelasi 1. divisoonassa sijoittuen lohkonsa 8 joukkueesta neljänneksi. Joukkueessa pelasivat Seppo Mäkelä, Kaarlo Koski-Vähälä ja Vesa Majan

MUU TOIMINTA: Tenniskerho  jatkoi v. 2011 alkaneessa Tennisliiton pienten- ja keskisuurten seurojen kehitysohjelmassa. Tennisliiton edustaja Henrik Zilliacus vieraili Kokkolassa tekemässä yhteenvedon projektista seuramme osalta. Helmikuussa Seinäjoella järjestettyyn Tennisliiton alueelliseen seuratapaamiseen osallistui seuramme edustajana Ahti Seppelin. Seuramme oli mukana Tennisliiton ”YhteinenTenniskoulumalli”-projektissa, johon kuuluvaan koulutukseen Ahti Seppelin osallistui syyskuussa Pietarsaaressa. Näin seura sai käyttöönsä projektiin kuuluvan sähköisen Harjoitepankin.

 

2013:

Johtokunnan puheenjohtajana jatkoi  Pentti Rytivaara, sihteerinä Raimo Hentelä, ja rahastonhoitajana Teija Salonen sekä muina jäseninä jo aiemmin mukana olleet Kjell Hellsten,  Seppo Puputti ja Timo Salonen, sekä uutena jäsenenä vuodelle 2013 valittu Heikki Pihlaja. Junioreiden valmennuksen ja kilpailutoiminnan vetäjänä toimi  Ahti Seppelin.ja naistoimikunta vetäjänä Taina Lehtonen.

Seuran 80-vuotisjuhlat pidettiin marraskuussa Leirikeskus Elbassa iltajuhlana. Juhlaan osallistui rusaslukuisana oman seuran nykyisiä ja entisiä toimihenkilöitä ja pelaaajia. Muista seuroista toivat onnittelut Ylivieskan Tennisseuran kolmihenkinen valtuuskunta ja Wasa Tennis Clubin varapuheenjohtaja Seppo Itänen. Tennisliiton seuratoimintapäällikkö Henrik Zilliacus toi liiton onnittelut jakaen samalla huomionosoitukset STL:Vuoden Seuratoimijana 2013 palkitulle Ahti Seppelinille ja liiton ansiomerkkien saajille Taisto Harvalalle, Kjell Hellstenille, Raimo Hentilälle, Seppo Puputille ja Timo Saloselle. Ismo Peltoniemi, joka ei ollut juhlassa läsnä, sai merkkinsä myöhemmin. Seura sai merkkivuotensa johdosta hyvin julkisuutta sekä alueellisessa mediassa että myös valtakunnallisessa Tennis-lehdessä.

VALMENNUS:

Kevätkauden valmennus ( tammi – toukokuu ): Kevätkaudella seuralla oli viikottain  15½ tuntia vakituista harjoitustuntia , joissa oli mukana 30 pelaajaa,  joista junioreita 26 ja aikuisia 4 pelaajaa. Viikottaiset harjoitukset ajoittuivat arki-iltoihin. Viikkotunneista 14½ tuntia toteutui Tennishallissa ja 1 tunti Urheiluhallissa. Kevätkauden kaksi viimeistä viikkoa harjoituksia pidettiin ulkona Santahaan hiekkanurmikentillä.. Valmentajana toimi Ahti Seppelin.

Kesäkauden valmennus: Kesän aikana  pidetyissä kilpa- ja perusvalmennuksen  ryhmissä harjoitteli pidemmän aikaa18 junioria ja 1 aikuinen pelaaja, yksittäisten pelaajien harjoitusviikkojen lukumäärän vaihteli  3:sta – 11 viikkoon,. Kesän aikana järjestettiin aikuisille eri tasoryhmille viikon mittaisia  ( ma – to ) kursseja, joilla oli mukana yhteensä  18 pelaajaa, ja juniorien viikon ( ma – to ) alkeiskursseja, joilla mukana yhteensä 13 pelaajaa. Kaikkiaan  kesän toiminnassa oli yhteensä 50 pelaajaa.. Kesän valmennus- ja kurssituntien määrä vaihteli viikottain  9 – 24 tunnin välillä, ollen keskimäärin vähän yli 16 tuntia. Valmentajana toimi Ahti Seppelin.

Valmentajan työsopimuksen jatkaminen: Seuran ja Ahti Seppelinin määräaikainen kaksivuotinen valmentajasopimus päättyi kesällä. Seura ja Ahti solmivat jatkosopimuksen, jossa valmentajan sopimus jatkuu normaalina vakituisena työsuhteena..

Syyskauden valmennus ( syys-joulukuu ): Syyskauden aikana oli seuran nimissä  Urheilutalolla yhteensä 18 vakituista viikkotuntia, jotka ajoittuivat  ma – pe.  Tunneista oli 16 Tennishallissa ja 2 tuntia Urheiluhallissa. Harjoitusryhmissä oli  mukana yhteensä 26 pelaajaa, joista 22 junioria ja 4 aikuista. Toininta painottui aikaisempaa enemmän kilpapelaajien valmennukseen,  joita oli mukana 16 pelaajaa. Näille kertyi  pelaajaa  kohti 3 – 5½ tuntia harjoittelua / viikko, minkä lisäksi muutamat  pelasivat  myös omilla vakio-  tai kertavuoroillaan Urheilutalolla tai Pietarsaaren hallissa. Vuoden aikana useita  seuran junioreita aloitti kilpapelaajan uransa kansallisen tason kilpailuissa. Valmentajana toimi Ahti Seppelin.

Muu junioreihin / junioreiden vanhempiin liittyvä toiminta:

 Joulukuussa järjestettiin Pietarsaaren Tennishallissa pikkujoulu  kilpaileville junioreille ja heidän vanhemmilleen. Pelattiin nelinpelejä rennossa pikkujouluhengessä. Ohjelmassa oli myös tarjoilua ja vapaata seurustelua. Tilasuudessa jaettiin myös palkintoja, mm. kaksi Kokkolan Osuuspankin lahjoittamaa upeaa  kiertopalkintoa; ”Fair Play malja”, joka jaetaan juniorille, joka vuoden aikana on osoittanut kentällä ja kentän ulkopuolella esimerkillistä  asennetta  ja käytöstä ( palkintoa ei jaeta samalle pelaajalle peräkkäisinä vuosina ), sekä ”Ranking-malja”,  joka jaetaan vuoden aikana Tennisliiton ikäkausirankingissa korkeimman oman ikäluokan rankingsijoituksen saaneelle pelaajalle. Vuoden 2013 kiertopalkintojen saajat olivat; Fair-Play-malja: Leevi Pulkkinen, ja Ranking-malja toisen kerran peräkkäin Eeli Pihlaja. Seuran valmentaja oli  useita kertoja  seuraamassa kilpajuniorien otteluita vierailla paikkakunnilla pelatuissa kilpailuissa.

Kilpailutoiminta:

Seura järjesti vuoden aikana seitsemät kansalliset kilpailut, joissa loppuottelijoina ja 1. ja 2. palkintojen saajina olivat:

25.-27.1. Länsirannikon Talvikisat ( Pietarsaaren hallissa ):

M A-lk ( 5  pel. ): Joonas Salonen T-61 - Juho Salminen KTK-GTK 6-0,6-1,

M B-lk ( 3 pel. ): 1. Harri Ala-Räisänen TKJ, 2. Mikko Majanen KTK-GTK

M C-lk ( 15 pel. ): Tuomas Salminen KTK-GTK - Per-Erik Nyrönen TKJ 6-1,6-2,

M C-lk: ( 3 pel. ): 1. Taina Lehtonen KTK-GTK , 2. Anastasia Palomskihh TKJ

M D-lk: ( 7 pel. ) Joakim Järn TKJ - Martin Hedman TKJ 6-3,6-1,

P 11 v: ( 7 pel. ): Alex Lind TKJ - Eeli Pihlaja KTK-GTK 6-2,6-0,

P 15 v. ( 7 pel. ): Oscar Strandback T-61 - Otto Wikström KTK-GTK 6-1,6-0,

20. - 21.4. KTK-GTK:n Tecnifibre Cup ( Pietarsaaren hallissa ):

M B2 lk ( 6 pel. ): H Ala-Räisänen TKJ - J Välikangas STS 6-0,7-5,

N C-lk ( 4 pel. ): 1. Emilia Laitila T-61, 2. Taina Lehtonen

M C2 lk ( 16 pel. ): T Eklöv TKJ - M Salonen KTK-GTK 7-6,6-2,

P 14 v. ( 7 pel. ): I Linden TRÄFF - Joonas Matikainen STS 6-3,6-4,

P 12 v. ( 6 pel. ): R Krook TRÄFF - O Wikström KTK-GTK 6-2,6-3,

24. - 26.5. Kesän avauskisa:

M C lk ( 10 pel. ): A Ollila KemTen - J Suhonen YlTe 6-1,6-2,

N C lk ( 6 pel. ): E Laitila T-61 - T Lehtonen KTK-GTK 3-6,6-3,6-2,

P 14 v. ( 3 pel. ) 1. T Häggblom KTK-GTK, 2. Leevi Pulkkinen KTK-GTK

P 12 v.( 6 pel. ): O Wikström KTK-GTK - E Pihlaja KTK-GTK 6-1,6-1,

Isä-poika 4-peli ( 4 par. ): 1. Yli-Sikkilät J-Ten, 2. Koivistot KTK-GTK

15.6. KTK-GTK:n kansalliset juniorikisat:

P 14 v. ( 6 pel. ): A Blomqvist T-61 - O Wikström KTK-GTK 6-0,6-3,

P 12 v. ( 6 pel. ): A Tupeli STS - K Tupeli STS  6-1,6-2,

P 13  v. 4-peli (  4 par. ): A Lind TKJ / O Wikström KTK-GTK  - A Luhtio / L Pulkkinen KTK-GTK 6-1,6-4,

24. - 26.7. Kokkolan Kesäkisat:

M A lk ( 6 pel. ): J Salonen T-61 - T Suorsa KTS  6-2,1-6,6-3,

M B lk ( 4 pel. ): 1. P Koskinen KTK-GTK, 2. M Lautsi RaVS

M C lk ( 14 pel. ): T Salminen KTK-GTK - S Ervasti RVS 6-0,6-3,

P 13 v- ( 4 pel. ): O Loutfy, Egypti - O Wikström KTK-GTK 6-3,6-0,

P 11 v. ( 5 pel. ) E Pihlaja KTK-GTK - A Yli-Sikkilä J-Ten 6-2,7-6,

5. - 6.10. Kokkolan Juniorikisat:

P 10 v. ( 8 pel. ) A Yli-Sikkilä J-Ten - O Koivisto KTK-GTK 6-1,6-1,

T 11 v. ( 4 pel. ) V Ylipulli T-61 - I-M Yli-Sikkilä J-Ten 6-0,6-1,

P 12 v. ( 7 pel. ): E Pihlaja KT-GTK - O Wikström KTK-GTK 4-6,6-2,6-4,

16. - 17.11. KTK-GTK:n syyskisat:

M C lk ( 17 pel. ): Elmeri Laitila T-61 - T Eklöv TKJ 6-4,6-4,

N B-C lk ( 4 pel. ): 1. D Kass TKJ, 2.  Emilia Laitila T-61

P 14 v. ( 5 pel. ): O Strandback T-61 - A Luhtio KTK-GTK 6-0,6-0,

P 12 v. ( 8 pel. ): E Pihlaja KTK-GTK - H Vuori TaTS 7-6, 1-6, 7-5,

T 11 v. ( 4 pel. ): K Pöysti LVS - V Ylipulli T-61 6-0,3-6, 11-9,

P 10 v. ( 6 pel. ): A Yli-Sikkilä J-Ten - V Meriläinen KemTen 6-0,6-1,

Seuramme pelaajien saavuttamat palkintosijat kansallisissa kilpailuissa vuoden  2013 aikana:

Salminen Juho: M A-lk:Kolme kertaa 2. sija, kerran 3. sija. M A3-lk: Kerran kilpailun voittaja, kerran 2. sija,  M B-lk: Kerran kilpailun voittaja, kerran 2. sija

Myllykangas Marko: M A-lk: Kerran 2. sija, kaksi kertaa 3. sija, M B-lk: Kerran 2. sija

Koskinen Pasi: M B-lk: Kerran kilpailun voittaja, Kerran 2. palkinto, M C-lk: 2 Kertaa kilpailun voittaja. MB3 nelinpeli: Kerran kilpailun voittaja

Majanen Mikko: M B-lk: Kerran 2. palkinto, kerran 3. palkinto

Salminen Tuomas: M B-lk: Kaksi kertaa 3. palkinto. M C-lk: 2 kertaa kilpailun voittaja.

Jaakola Kaj: M C-lk: Kerran kilpailun voittaja

Lehtonen Taina: N C-lk: Kerran kilpailun voittaja, kaksi kertaa 2. palkinto.

Tuhkunen Toni: M C-lk: Kerran 2. palkinto, MB3 nelinpeli:Kerran kilpailun voittaja

Koski-Vähälä Kaarlo: M 65 vuotta: Kerran 3. palkinto

Salonen Matias: P 15 vuotta:Kaksi kertaa kilpailun voittaja, kerran 2. palkinto. M C-lk: 2 kertaa  3. palkinto, MC2-lk: kerran 2. palkinto..

Suorsa Toivo: M 60 vuotta: Kaksi kertaa 3. palkinto

Oinas Eetu: M C-lk: Kerran 3. palkinto

Syrjälä Tommi: M C-lk: Kerran 3 . palkinto

Wikström Otto:  P 14 vuotta: kerran  2.palkinto, P 13 vuotta: Kolme kertaa 2. palkinto. P 12 vuotta: Kaksi kertaa kilpailun voittaja, neljä kertaa  2. palkinto, kerran 3.palkinto.  M D-lk: Kerran 3. palkinto. Pojat 13 v. nelinpeli, kerran kilpailun voittaja.

Pihlaja Eeli: P 12 vuotta: Neljä kertaa  kilpailun voittaja, kerran 2. palkinto, kaksi kertaa 3. palkinto.. P 11 vuotta: Kolme kertaa kilpailun voittaja, kerran 2. palkinto,

Häggblom Totti: P 14 vuotta: Kerran kilpailun voittaja.

Pulkkinen Leevi: P 14 vuotta: Kerran 2. palkinto, kerran 3. palkinto,. P 13 nelinpeli: kerran 2.palkinto.

Luhtio Aleksi: M D-lk: Kerran 2. palkinto. P 14 vuotta: Kerran 2. palkinto,kaksi kertaa 3. palkinto. P 13 vuotta: Kerran 3. palkinto. P 13 vuotta nelinpeli: Kerran 2. palkinto.

Koivisto Onni:  P 10 vuotta: Kaksi kertaa  2. palkinto, P 12 vuotta: Kerran 3. palkinto, P 11 vuotta: kaksi kettan 3. palkinto

Valkama Leevi: P 13 vuotta: Kerran 3. palkinto, P 12 vuotta: Kerran 3. palkinto